Leuke katoenen jongens pyjama

Hoe kies je een leuke jongens pyjama?

Jongens vanaf een jaar of 3 vinden het leuk om zelf inspraak te hebben in de keuze voor een leuke jongens pyjama. Ze ontwikkelen op die leeftijd steeds meer een eigen smaak en hebben misschien ook al een lievelingskleur. Daarnaast vinden ze het leuk om samen nog even lekker te knuffelen voor het slapen gaan in hun leuke jongens pyjama. Wij hebben verschillende soorten kinderpyjama’s om in te slapen voor jongens en meisjes vanaf 3 jaar.

In een jongenspyjama op een opblaas dolfijn

Jongens en hun spel

Jongens zijn vaak wat drukker in hun bewegingen en gedrag als meisjes. Ze houden vaak van spelen met bewegingen, dat wil zeggen speelgoed waar ze zich mee kunnen verplaatsen of waar ze mee kunnen bewegen. Jongens zijn vaak actief en maken geluiden als ze spelen. Ze vinden het ook vaak leuk om buiten te spelen met een bal, een gooi-en vangspel of lekker te fietsen of op een skelter of traktor te rijden.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden jongens vaak heerlijk. Ze kunnen er goed hun energie kwijt en hun behoefte aan bewegen. Het is gezond voor ze, de buitenlucht en ook het bewegen draagt bijvoorbeeld bij aan hun motorische ontwikkeling. Jongens vinden het soms ook leuk om in de natuurlijk bezig te zijn, kleine diertjes te bekijken, herfstbladeren te zoeken of in de speeltuin te spelen. Ook natuurspeeltuinen zijn vaak erg leuk voor jongens

’s avonds lekker slapen

Een bijkomend voordeel van lekker buiten spelen met jongens, is dat het hen kan helpen bij het in slaap vallen in de avond. In de avond kun je je zoon lekker warm kleden in zijn leuke jongens pyjama, samen met hem voorlezen en hem nog even lekker knuffelen voordat hij gaat slapen. Als je je zoon overdag de mogelijkheid geeft om zijn energie kwijt te raken en lekker buiten kan spelen, dan kan dit hem helpen om goed in slaap te vallen in een leuke jongens pyjama.