Pyjama feestje in je nachtkleding

Wat is een pyjama feestje?

Er wordt veel geschreven en gesproken over een pyjama party. Er is zelfs een programma geweest dat helemaal draaide om een pyjamaparty in je nachtkleding. Maar wat is een pyjama party eigenlijk en waarom is dit zo populair? En hoe kun je zelf een pyjama party organiseren? Wat zijn de benodigdheden voor een pyjama party en hoe maak je het feestje tot een succes? Als je een pyjama party organiseert, dan wil je natuurlijk wel dat het een groot succes wordt en dat het voor herhaling vatbaar zal zijn voor zowel jezelf, als wel voor de deelnemers van het slaapfeestje. We vertellen je er graag meer over want voor een pyjama party is nachtkleding ook belangrijk! Wil je meer weten over Chantal’s pyjama party? Bekijk dan onze pyjama party thema pagina!

Een feestje in je pyjama

De definitie van pyjama is nachtkleding en de betekenis van een feestje is volgens van Dale een viering van een belangrijke gebeurtenis, of een vrolijke bijeenkomst ter viering van een heuglijk feit. Eigenlijk wordt er dus een feestje gegeven met een bepaalde reden, maar dan in je nachtkleding. Dat is de letterlijke betekenis van een pyjama party. Nu is er vaak wel een reden voor een pyjama party, maar soms wordt dit ook gewoon gedaan voor de lol. Leuk met elkaar samen komen, plezier hebben, of dit nu een reden heeft of niet. Wat maakt dat uit! Met elkaar plezier hebben is immers belangrijk. De betekenis van pyjama is dus nachtkleding, en nachtkleding is kleding waar je in de nacht in slaapt. In Nederland kun je bij nachtkleding denken aan een pyjama, een winterpyjama, een nachthemd, een nachtjapon, een top, een shortama of een big shirt. Dit zijn zo’n beetje de meest voorkomende soorten nachtkleding voor dames. Een pyjama party wordt meestal ‘s avonds gehouden, of begint smiddags, en eindigt de volgende dag. Je slaapt dus bij elkaar in je nachtkleding. Daarnaast doe je leuke dingen met elkaar en vier je iets bijzonders of het samen zijn. Je deelt het avond ritueel met elkaar en het slapen gaan, dit deel je meestal alleen met mensen die dichtbij je staan zoals familie en vriendinnen, het brengt je dichter bij elkaar.

Een pyjama feestje organiseren

Zelf een pyjama party organiseren? Leuk idee! Het is echt niet zo moeilijk. Je bedenkt eerst met wie je dit wil doen en of er een speciale reden voor is. Zo niet, dan is het gewoon voor de gezelligheid! Dan bedenk je hoe je de mensen uitnodigt die mogen komen. Doe je dit per kaart, mail, of heb je er een ander origineel idee bij? Ook geef je aan wanneer de pyjama party zal plaatsvinden wat ze mee moeten nemen. Dat zal uiteraard een pyjama zijn en de spullen die je nog hebt om te gaan slapen.. kijk ook even of je zelf genoeg dekbedden, kussens, luchtbedden etc. hebt en geef duidelijk aan wat voor beddengoed de deelnemers ook nog kunnen meenemen om goed te kunnen slap
en. Welke nachtkleding voor dames de vrouwen meenemen is ook afhankelijk van het seizoen. In de winter neem je eerder een warme dames pyjama mee met lange mouwen en een lange pyjama broek, in de zomer denk je meer aan een shortama of nachthemd voor dames.

Bedenk een leuke activiteit voor het slapen gaan

Het is leuk om met elkaar ook iets anders te doen dan alleen maar zitten en daarna slapen. Je kunt een spel spelen of bedenken, maar ook is het leuk om samen met de familie of vriendinnen iets creatiefs te gaan doen of iets lekkers te maken en te eten. Samen iets doen versterkt de onderlinge band en zorgt voor plezier. Daarnaast is het leuk om samen een film te kijken en lekker te eten en drinken. Het leuke van een pyjama party is ook dat je dit ‘s avonds allemaal samen doet in je pyjama! Lekker gezellig bij elkaar zijn en leuke dingen doen. Elkaars pyjama bewonderen, leuke gesprekken voeren, lekker eten en langzaam slaperig worden. Heb jij al zin in het organiseren van je eigen pyjama party? Je ziet dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

Een vrolijke sfeer tijdens je pyjama feestje

Wij dragen graag bij aan de vrolijkheid tijdens jouw pyjama party. Ook is het belangrijk om goed te kunnen slapen tijdens een pyjama party en ook nog eens de show te stelen bij je vriendinnen in een super mooie dames pyjama! Onze dames pyjama’s zijn daar juist uitermate geschikt voor. Waarom? Omdat ze er vrolijk uit zien, de kleuren zorgen ervoor dat iedere dame er goed uit ziet, daarnaast hebben de dames pyjama’s een goede pasvorm waardoor jij er stijlvol bij loopt tijdens de pyjama party. We hebben pyjama’s voor de winter en zomer, met korte mouwen en lange mouwen, met een korte of lange pyjamabroek voor dames. Voor elk seizoen hebben wij nachtkleding voor een pyjama party. Kies de soort dames pyjama uit die jij graag wilt, afhankelijk van het seizoen, en maak vervolgens een keuze uit de verschillende kleuren! Houd jij van een roze pyjama of blauwe, of houd je meer van een groene damespyjama of een paarse pyjama? De keuze is aan jou, wij dragen graag bij aan het succes van een pyjama party!

Bekijk hier onze damespyjama‘s voor de herfst en de winter

Bekijk hier onze dames shortama’s voor de lente en de zomer

Bekijk hier onze dames nachthemden voor de lente en de zomer

Kinder pyjama party? Bekijk dan hier onze kinderpyjama’s!