Vragen en antwoorden over een kinderpyjama

In een dolfijnenpyjama op een opblaas dolfijn.

Een kinderpyjama koop je soms als je kind een maat groter nodig heeft, als een oude kinderpyjama kapot is, of als je je kind een leuk cadeau wilt geven. Een vrolijke kinderpyjama is dan uitermate geschikt om cadeau te geven aan jongens en meisjes. Maar waar let je nu op bij het kopen van een kinderpyjama? Welke keuzes moet je maken en hoe zorg je dat je kind lekker slaapt? Samengevat is het belangrijk om jezelf het volgende af te vragen: welke stof is geschikt voor mijn kind, welke maat kinderpyjama heb ik nodig voor mijn zoon of dochter en welke kinderpyjama zal hij of zij leuk vinden? Op deze vragen zullen wij hieronder antwoorden geven, die jou helpen om een kinderpyjama te kopen voor een jongen of meisje!

Meisje en jongen in een happy pyjama kinderpyjama op een opblaas dolfijn

Van welk materiaal moet een kinderpyjama gemaakt zijn om goed te kunnen slapen?

Van welk materiaal moet een kinderpyjama gemaakt zijn om goed te kunnen slapen? Een kinderpyjama kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Denk hierbij aan een flanellen pyjama, een badstof pyjama, maar ook aan een kinderpyjama van synthetische stoffen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een katoenen kinderpyjama. Katoen heeft als voordeel t.o.v. een synthetische kinderpyjama dat dit veel minder snel zweet. Je hebt het er minder snel warm in en het zal ook minder snel irriteren op je huid. Dit is belangrijk, zeker voor kinderen, omdat hun huid ook nog extra gevoelig kan zijn. Daarnaast is goed slapen erg belangrijk voor kinderen dus denk daarom eerst na over de gewenste stof van de kinderpyjama!

Een katoenen kinderpyjama voor jongens en meisjes

Wij bevelen een katoenen kinderpyjama aan voor jongens en meisjes, omdat dit dus lekker draagt en niet snel zweet. Daarnaast is het katoen van goede kwaliteit, en OEKO-TEX gecertificeerd. Het is fijn als de kinderpyjama lang mee gaat! Een katoenen kinderpyjama heeft daarom onze voorkeur. De kinderpyjama’s in ons assortiment zijn dan ook allen van katoen gemaakt. Op dit moment hebben wij meerdere kinderpyjama’s in ons assortiment, met verschillende kleuren en prints.

Wanneer slaapt een kinderpyjama comfortabel?

Een kinderpyjama slaapt dus lekker als je kiest voor de juiste stof. Maar daarnaast heeft ook de pasvorm invloed op het comfort van de pyjama. Een voorbeeld: als een kinderpyjama erg strak is, dan voel je de pyjama te veel en gaat dit irriteren. Als een pyjama erg wijd is, dan kan een kind er last van hebben met draaien tijdens het slapen, omdat het er dan op blijft liggen. Ook is het dan minder comfortabel omdat er sneller kou binnen komt. Een goede pasvorm van een kinderpyjama is dus ook belangrijk voor het goed laten slapen van de jongens en meiden! Onze kinderpyjama’s zijn allemaal afgewerkt met een elastische boord bij de enkels en de polsen. Daardoor sluit de pyjama losjes aan op die plekken, waardoor er geen kou binnen komt. Het is dus niet zo’n wijde kinderpyjama met hele wijde broekspijpen en geen model! Een kinderpyjama moet daarnaast ook een leuk model hebben, waarin kinderen zich fijn voelen en zichzelf er leuk uit vinden zien.

Welke kleur kinderpyjama kies ik uit voor mijn zoon of dochter?

Elk kind heeft weer een andere smaak. Sommige jongens houden van roze, terwijl sommige meisjes juist blauw of groen erg mooi vinden. Geen kind is in een hokje te stoppen, hij of zij moet vooral kiezen wat bij hem/haar past. Wij willen graag dat elk kind zichzelf goed kan ontwikkelen, en hierbij hoort ook de smaak voor kleding. Wij hebben een roze kinderpyjama, een mintgroene, maar ook 2 blauwe kinderpyjama’s.

Hierbij zullen we ze kort bespreken:

  • Roze kinderpyjama: een mooie knalroze pyjama met cupcakes en koekjes. Helemaal in het thema van koken en bakken! Een erg fleurige pyjama met een mooie donkerroze boord bij de hals, polsen en enkels. – Groene kinderpyjama: een mintgroene kinderpyjama met een gezond thema, namelijk fruit! Mooie meloenen en aardbeien, die lust elk kind wel!
  • Azuurblauwe kinderpyjama: een blauwe kinderpyjama voor jongens of meiden met populaire dolfijnen erop! Ieder kind houdt van dolfijnen en zal daarom blij worden van deze kinderpyjama.
  • Blauwe kinderpyjama: een blauwe winter kinderpyjama met een sneeuwpop en handschoenen. Een vrolijk winters tafereel, elk kind houdt van buiten spelen en sneeuwballen gooien dus deze pyjama sluit daar goed op aan!

Maar inmiddels hebben we er nog meer! Een Dutch Edition pyjama, jungle pyjama, winterpyjama en een kerstpyjama! Deze vind je op onze categorie pagina.

Welke maat kinderpyjama moet ik bestellen?

Om te zorgen dat je kind wat langer met zijn of haar kinderpyjama kan doen, hebben wij gekozen voor combinatiematen. Dit betekent dat je 2 maten combineert in 1 pyjama. In het begin kan de kinderpyjama dan nog wat groot zijn, maar dit heeft wel weer als voordeel dat de pyjama langer mee gaat, omdat je zoon of dochter er minder snel uit is gegroeid. En dat is ook fijn, want anders heb je al weer snel een grotere pyjama nodig! De kinderpyjama’s van Happy Pyjama’s beginnen bij maat 98/104, dat is ongeveer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De grootste maat is 146/152. Deze maat is geschikt voor kinderen van ongeveer 11/12 jaar. Wij hanteren tot die leeftijd dezelfde pasvorm van de kinderpyjama voor zowel jongens als meisjes.

Als moeder of vader dezelfde pyjama als je kind kopen

Tegenwoordig zie je steeds meer dat ouders en kinderen dezelfde kleding dragen. Twinning pyjama noem je dit ook, dus hetzelfde aantrekken als je zoon of dochter. Dit heb je natuurlijk in een jongens en mannen variant, maar ook in een moeder dochter en moeder zoon versie. Happy Pyjama’s kiest nu voor een moeder dochter pyjama of een moeder zoon pyjama. Dit betekent dat je 2 identieke pyjama’s kunt kopen, die er exact het zelfde uitzien. De kleur is hetzelfde, maar ook de print en de elastische boorden bij de enkels en polsen bij de lange pyjama set. Je kunt zo gezellig samen lekker naar bed gaan of samen wakker worden in dezelfde pyjama! Dit is wel een leuke tip als je op zoek bent naar een kinderpyjama. Kies voor dezelfde pyjama voor moeder en kind!  Bekijk hier onze leuke damespyjama’s die matchen met de kinderpyjama’s.

Ga je een kinderpyjama kopen?

Als je een kinderpyjama voor je zoon of dochter, kleinkind, neefje of nichtje of voor welk kind dan ook gaat kopen, dan hopen we je met deze vragen en antwoorden meer informatie te hebben gegeven zodat jij de juiste keuze kunt maken. Je kunt in onze webshop alles in één oogopslag bekijken!