Vragen en antwoorden over je dames pyjama

In an happy pajama sitting one an chesterfield

Als je op zoek bent naar een pyjama voor dames, dan kan het lastig zijn om hier in een keuze te maken. Er bestaan veel verschillende soorten dames pyjama’s, denk alleen al aan de pasvorm maar ook aan de stof waar de dames pyjama van gemaakt wordt. De keuze is reuze, dus wij proberen je hier vast op weg te helpen in je keuze voor een dames pyjama. Samengevat kun je kiezen uit pyjama’s met lange mouwen, pyjama’s met korte mouwen, een pyjama short of een pyjamabroek voor dames. Daarnaast heb je flanellen dames pyjama’s, satijnen pyjama’s voor dames, badstof pyjama’s, katoenen pyjama’s, en nog meer. Sommige stoffen van een pyjama zijn warmer als anderen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de pasvorm van de damespyjama. Vervolgens gaat het om wat je mooi vindt, en of je kiest voor een effen damespyjama of een pyjama met een kleur/print. Lees hier verder om goed je keuze voor een dames pyjama te kunnen maken!

Lachend in een roze cupcake pyjama zittend op een chesterfield

Heb je het ‘s nachts snel koud of zweet je juist snel tijdens het slapen? Het is belangrijk om hier over na te denken als je op zoek bent naar nieuwe nachtkleding. Als je het snel warm hebt is het niet verstandig te kiezen voor een pyjama van badstof of een synthetische stof. Dit is namelijk warm en gaat snel zweten op de huid. Ook heeft het vaak een wat goedkopere uitstraling. Een satijnen pyjama of een flanellen pyjama klinkt luchtig, maar vaak zweet je hier ook sneller in als in een katoenen dames pyjama. Een satijnen dames pyjama heeft vaak een luxere uitstraling, het ziet er deftiger uit. De stof voelt dun en glad aan, maar een satijnen pyjama is best snel warm als je er in gaat slapen. Een flanellen dames pyjama is dik en geeft aardig wat warmte af. Als je in een comfortabele dames pyjama wilt slapen, die lekker aanvoelt maar niet snel zweterig wordt, kies dan voor een katoenen dames pyjama. Deze draagt luchtig en gaat niet snel irriteren op de huid.

Katoenen dames pyjama met kwaliteit

Als je kijkt naar de stof waar een dames pyjama van gemaakt is, dan is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de nachtkleding. Happy Pyjama’s kiest voor katoen met kwalteit, wat rekbaar is maar wel vorm houdt en lang mee gaat. Sommige pyjama’s zijn erg voordelig, vaak zie je ook dat deze dames pyjama’s gemaakt zijn van synthetische stoffen. Goedkoper, maar ook zweterig en van mindere kwaliteit.  Naast het comfort van de stof van de nachtkleding, is het dus ook goed als je rekening houdt met de kwaliteit van het product.

Dat is de vraag waar wij jou een antwoord willen geven. En dames pyjama is te koop in veel verschillende variaties, kort of lang, dik of dun, modern of ouderwets. Wij richten ons op moderne dames pyjama’s met een leuke pasvorm maar waar je wel comfortabel in kunnen slapen. Ben je opzoek naar een pyjama met korte mouwen of lange mouwen, zoek je een korte dames pyjama broek of een lange dames pyjamabroek? Pyjamabroeken voor dames kun je kopen in een korte of lange variant. Dat geldt ook voor een dames pyjama shirt, deze kun je kopen met lange mouwen, korte mouwen, of je kiest voor een top zonder mouwen. Daarnaast bepaal jij of je een pyjama wil hebben die bestaat uit 1 gedeelte of een pyjama met een bovenstuk en onderstuk. Al deze keuzes zijn belangrijk in jouw zoektocht naar jouw perfecte dames pyjama. We hopen dat je nu al beter een keuze kunt maken in de soort dames pyjama die bij jou past.

De keuze voor een dames nachthemd

Een nachthemd noem je ook wel een nachtjapon, of een big shirt. Letterlijk vertaald betekent big shirt ‘groot shirt’. En eigenlijk is dat het ook: een lang t-shirt om in te slapen. Een big shirt is hetzelfde als een nachtjapon. Als jij kiest voor deze nachtkleding, dan zijn er dus verschillende productnamen waarmee elke keer dezelfde dames pyjama wordt bedoeld. Zowel een nachtjapon, nachthemd als big shirt betekenen dus hetzelfde. Een lang pyjamashirt uit 1 stuk, met korte of lang mouwen. Bij een nachthemd is het belangrijk te kijken naar de pasvorm van de pyjama, omdat deze vaak erg wijd en zonder model zijn. Naar onze mening kan een moderne pasvorm prima gecombineerd worden met comfort dat je van nachtkleding mag verwachten! Bekijk hier onze dames nachthemden.

De keuze voor een dames shortama

Als je kiest voor een dames shortama, dan kies je voor een dames pyjama die bestaat uit een bovenstuk en een onderstuk. Een shirtje/hemdje aan de bovenkant, en een pyjamashort. Het is dus eigenlijk een pyjama set. Een dames shortama is bij ons verkrijgbaar in 2 varianten, namelijk een shortama met hemd en een shortama met t-shirt. Sommige dames willen liever een mouwtje, anderen slapen liever in een hemdje. Jij kunt dus kiezen wat jij prettig vindt slapen! Een dames short is een andere benaming voor een dames korte broek, die valt onder de dames nachtkleding. Een shortama dames set bevat dus altijd een shirt/hemd én een dames short. We hopen dat het verschil en de overeenkomsten tussen een nachthemd/big shirt en een shortama nu duidelijk voor je zijn. Hier kun je onze dames shortama sets bekijken!

Dat is de vraag waar wij jou een antwoord willen geven. En dames pyjama is te koop in veel verschillende variaties, kort of lang, dik of dun, modern of ouderwets. Wij richten ons op moderne dames pyjama’s met een leuke pasvorm maar waar je wel comfortabel in kunnen slapen. Ben je opzoek naar een pyjama met korte mouwen of lange mouwen, zoek je een korte dames pyjama broek of een lange dames pyjamabroek? Pyjamabroeken voor dames kun je kopen in een korte of lange variant. Dat geldt ook voor een dames pyjama shirt, deze kun je kopen met lange mouwen, korte mouwen, of je kiest voor een top zonder mouwen. Daarnaast bepaal jij of je een pyjama wil hebben die bestaat uit 1 gedeelte of een pyjama met een bovenstuk en onderstuk. Al deze keuzes zijn belangrijk in jouw zoektocht naar jouw perfecte dames pyjama. We hopen dat je nu al beter een keuze kunt maken in de soort dames pyjama die bij jou past.

Hier bespreken we een dames pyjama set met lange mouwen en een lange pyjamabroek. Een dames pyjama set met korte mouwen en een korte broek noemen we een shortama, en die hebben we hiervoor al besproken. Met een dames pyjama set bedoelen we hier een pyjama met lange mouwen en lange broek. Deze pyjama set is bedoelt voor de wat koudere dagen, in de herfst en de winter, maar ook als je het snel koud hebt bijvoorbeeld kun je prima in de zomer en lente in deze pyjama set slapen. Het hangt ook af van de dikte van je dekbed. En als je vaak slaapt onder alleen een dekbedovertrek, dan is een pyjamaset van katoen ook eerder geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Wil je onze pyjamasets bekijken? Zie hier onze collectie pyjamasets voor dames.

Een dames pyjama heb je in veel verschillende varianten. De ene soort ziet er moderner uit als de andere pyjama. Dit heeft onder andere te maken met de pasvorm, de kleuren en het design. Vroeger zag je dat veel nachtjaponnen voor dames er erg ouderwets uitzagen. Ze waren wijd, je durfde je er niet in te vertonen. Het leek wel alsof je een tent had aan had in plaats van een dames pyjama.. In een wijde nachtjapon durf jij de tuin niet in te gaan op een warme zomer avond. Kies je voor een moderne dames pyjama, met een leuke pasvorm maar een pyjama die wel comfortabel slaapt, dan ben je bij onze nachtkleding op de juiste plek. Onze dames nachtkleding is wel modern, maar niet te wijd. De elastische boorden onderaan de dames pyjamabroek maken hem modern en leuk. De stijl van jouw dames pyjama wordt ook bepaald door de kleur en het ontwerp van de nachtkleding. Hou je van vrolijke kleuren en een stralende uitstraling, of kies je voor effen saaie dames pyjama’s waar je niet in zult stralen? Happy Pyjama’s kiest voor vrolijke pyjama’s die leuk zijn. Hier wordt jij vrolijk van en ook de mensen om je heen. Onze dames pyjama’s kenmerken zich door vrolijke kleuren en een moderne comfortabele pasvorm. Voor welke stijl ga jij?

Het is belangrijk om een dames pyjama op de juiste manier te wassen. Sommige mensen wassen een dames pyjama na twee of drie dagen erin geslapen te hebben, andere vrouwen dragen hem vijf dagen tot een week voor zij de dames pyjama in de was doen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met hoe warm jij het ‘s nachts in bed hebt, en onder wat voor dekbed jij slaapt. Daarnaast is ventilatie in de slaapkamer ook van invloed op hoe lang jij je dames pyjama draagt voor je hem in de was gooit. Dit is voor iedereen verschillend. Wel kunnen wij adviseren over het wassen van je dames pyjama. Vanwege het mooie ontwerp graag binnenstebuiten wassen op 30°. Doe onze mooie dames pyjama’s niet in de droger maar laat deze gewoon drogen op je wasrek binnen of buiten. Als je dames pyjama gewassen is hoef je hem niet meer binnenstebuiten te laten drogen. Wij adviseren wel om tijdens het drogen te lang direct zonlicht te vermijden omdat dit invloed kan hebben op de kleurstelling van de dames pyjama. Mocht je een vlek hebben op je dames pyjama, dan kun je altijd proberen om deze voor het wassen het te behandelen met vlekkenspray. Wij adviseren om de dames pyjama niet te strijken van wegen de print op de nachtkleding.

Wij denken je zo goed op weg te hebben geholpen met deze vragen en antwoorden over de dames pyjama. Je kunt deze informatie er altijd weer even bij pakken als je een nieuwe pyjama nodig hebt. De keuze voor een dames pyjama is erg persoonlijk, en heeft voor een gedeelte te maken met smaak. Maar eerst is het dus belangrijk om na te denken over de soort dames pyjama waar je naar op zoek bent, qua model, pasvorm, en daarna welke kleuren en ontwerpen je mooi vindt. Voor nu wensen wij je veel succes met de keuze voor een dames pyjama en vooral alvast een goede nachtrust toegewenst!

Ga hier direct naar de betreffende dames pyjama categorie: