Vragen over een shortama voor dames?

Als je online een shortama voor dames wilt kopen, dan kan het lastig zijn om hierin een keuze te maken. Waar moet je zoeken, hoe moet je zoeken en hoe weet je welke shortama voor dames bij jou past? Het kan handig zijn om van te voren wat vragen en antwoorden te lezen over een shortama voor dames. Daarna kun je misschien beter je keuze maken als je online je nachtkleding wilt kopen. Lees hieronder de meest gestelde vragen over een shortama voor dames en maak vervolgens de juiste keuze!

Op een kruk in een dames shortama vragen beantwoorden

Een shortama voor dames is letterlijk vertaald, iets met kort (short) en de helft van het woord ‘pyjama’. De laatste 3 letters van pyjama zijn achter het engelse woord short geplakt, en vormen zo samen het woord shortama. Je zou dus denken dat het iets te maken moet hebben met een korte pyjama! En dat klopt ook helemaal. Met een korte pyjama wordt bedoelt, een pyjama die geen lange pyjamabroek heeft en geen lange mouwen. Een kortere variant van een lange pyjama dus. Het kan ook zijn dat de shortama voor dames geen shirt heeft, maar een top. Dat is de net nog wat luchtigere variant van een shortama voor dames. Maar een shortama heeft nooit lange mouwen en een lange pyjamabroek! Altijd een pyjama short en een t-shirt of hemd om lekker in te slapen. Een shortama voor dames houdt rekening met het figuur van dames, en hoort bijvoorbeeld te zorgen voor flexibiliteit rondom je middel. Een shortama voor dames is dus een pyjamaset die bestaat uit 2 kledingstukken: een bovenkant en een pyjama short.

Een pyjama short is letterlijk vertaald een korte pyjama. Dus geen lange pyjamabroek, maar een korte. Een pyjama short is lekker voor in het voorjaar en de zomer, maar ook als je het snel warm hebt in bed of bv. graag onder een warm dekbed slaapt. Ook is een pyjama short in combinatie met een shirt of top handig om in te slapen op vakantie. Het neemt weinig ruimte in beslag in je koffer. Een pyjama short is verkrijgbaar in veel varianten. Zonder broekzakken, met broekzakken, met of zonder een touwtje, met een knoop of met elastiek. Wij adviseren te kiezen voor een pyjama short met elastiek. Het voordeel van zo’n pyjama short voor dames, is namelijk dat de short zich aanpast aan jouw figuur. Het zal mee veren of juist wat beter aansluiten, afhankelijk van jouw lichaam. En wij vinden het juist belangrijk dat je tijdens het slapen geen last hebt van je pyjama short! Hij mag niet knellen of juist te wijd zijn waardoor hij afzakt. Ook van dit laatste zul je tijdens het slapen last krijgen. Kortom, een beetje elasticiteit in je pyjama short zal jou helpen om goed te slapen. Een pyjama short is ook makkelijk te combineren. Je kunt er in je BH mee slapen, of juist met een hemdje of t-shirt. Een pyjama short met broekzakken is ook handig voor kleine spulletjes en bv. je telefoon. Kortom: eem pyjama short is een handig stuk nachtkleding dat niet mag ontbreken in jouw kledingkast.

De keuze is aan jou! Bij een shortama hoort dus in ieder geval een korte broek, daar heb je geen keuze in, maar wel in een shirt of top. De korte broek kan natuurlijk wel verschillend van lengte zijn, soms zijn ze erg kort, de pyjama shorts, en soms hebben ze een gemiddelde lengte halverwege het bovenbeen. De bovenkant van een shortama voor dames kan luchtig zijn, of erg luchtig. Houd je van mouwtjes tijdens het slapen omdat je anders koude schouders krijgt? Of vind je het juist lekker en luchtig om te slapen in een een hemdje. Die afweging moet je voor jezelf maken, wat beter bij jou past, en waar jij beter in zult slapen. Op die manier maak je vanzelf de juiste keuze voor een shortama top of shirt! Hier zie je de verschillende shortama opties van Happy Snooz bij elkaar. Eerst de dames shortama’s met shirt en daaronder de shortama’s met hemd.

Het materiaal van een shortama voor dames, is zeker belangrijk! Er zijn vele mogelijkheden, zoals katoen, satijn, flanel, badstof, wol, linnen, synthetische stoffen, enz. Elke stof voelt anders aan en heeft weer andere eigenschappen. Wol is snel warm, synthetische stoffen ook, zweten snel en gaan sneller irriteren op de huid. Linnen zit minder comfortabel als shortama, badstof is dik, en bijvoorbeeld satijn heeft een luxe sjieke uitstraling. Wel is deze minder ademend als katoen, en sneller zweterig. Zo zie je maar dat het niet alleen belangrijk is hoe de shortama voor dames er uit ziet, maar ook van welk materiaal hij is gemaakt! Katoen is een veel geadviseerde stof voor je nachtkleding. Het draagt fijn, is elastisch, niet snel irriterend en plakkerig. Dit zijn belangrijke eigenschapppen voor nachtkleding omdat het moet bijdragen aan je nachtrust. Ons advies is dan ook om te kiezen voor een katoenen shortama voor dames.

Dat kan zeker! Bij loungekleding gaan we er vanuit dat je kleding zoekt die comfortabel zit, niet te knellend, en gemaakt is van een comfortabele stof. Daar valt een shortama voor dames zeker onder! Wel is het belangrijk om na te denken over de stof van de loungekleding. Net als hierboven beschreven, moet het wel lekker zitten en niet snel zweterig zijn of irriteren op je huid. Dan is loungekleding van katoen een goede optie. Een shortama voor dames is geschikt om buiten in te loungen als het mooi weer is, en binnen kan dit eigenlijk het hele jaar door, afhankelijk van de gewenste temperatuur in je huis. Als je in je loungekleding ook de deur wilt open doen of buiten wilt kunnen zitten, is het wel verstandig om goed te kijken naar de pasvorm en het ontwerp. Je wilt er niet bij lopen in een grote ‘tent’, maar wel een beetje modieus, net zoals je een shirt of top of korte broek normaal gesproken zou dragen. De shortama voor dames van Happy Snooz is zeer geschikt als loungekleding, omdat de pasvorm dit zeker toelaat. Daarnaast ben jij een zonnetje met onze shortama’s aan, want ze zijn vrolijk en zorgen voor een vrolijke noot.

Nee, wij adviseren dit niet. De droger vinden wij meer geschikt voor o.a. handdoeken, ondergoed, sokken, beddengoed, enz. Onze shortama’s voor dames zijn geschikt om in de lucht te laten drogen, dit zullen wij kort toelichten. Omdat wij werken met intense vrolijke kleuren, is het belangrijk om deze niet te snel vaal te laten worden door hem in de droger te doen. Daarnaast kiezen wij voor verschillende thema’s en ontwerpen op de shortama’s, ook weer met mooie kleuren. We willen niet dat deze mooie designs lelijk worden. Ook daarom is het niet verstandig de shortama voor dames in de droger te stoppen. Gewoon laten drogen aan het wasrek geeft de mooiste resultaten! En het is belangrijk dat je nachtkleding lang mee gaat en niet snel gaat slijten.

We hopen dat je nu meer informatie hebt om een keuze te maken voor een shortama voor dames. Als laatste is het natuurlijk ook een kwestie van smaak. Van welke kleur houd jij, en welk thema vind je mooi? Daarna hoef je alleen nog de keuze te maken voor een hemdje of shortama shirt, en je bent klaar! Om je te helpen, hierbij de verschillende opties op een rij!

Shortama voor dames met t-shirt:

Shortama voor dames met top: