Een lekker paasontbijt in je damespyjama!

Pasen vieren in je pyjama

Ken je dat gevoel? Het is 1e of de 2de paasdag, en je hebt allemaal lekkere dingen in huis gehaald voor een heerlijk paasontbijt. ’s Ochtends lekker uitslapen, geen gehaast om naar je werk te gaan of de kinderen naar school te brengen, maar lekker rustig opstaan. Je houdt je pyjama nog even aan (dit kan een lange pyjama zijn, maar ook een shortama of nachthemd), omdat dit zo lekker huiselijk voelt. Er hoeft nog even helemaal niets, aankleden kan straks wel. Je komt beneden en dekt de tafel mooi met een leuk tafelkleed voor Pasen. Dan ga je wat eieren koken, misschien broodjes bakken, en alles klaar zetten voor het paasontbijt. Ja, herken je deze ochtenden? Fijn, want het is weer bijna Pasen!

 Eieren zoeken met Pasen

De oorsprong van Pasen

Pasen is een Christelijk feest, men viert dan namelijk de wederopstanding van Jezus. Een aantal dagen na de kruisiging van Jezus gaan een paar vrouwen naar het graf. Deze is leeg en een engel vertelt hen, dat Jezus is opgestaan. In Nederland is Pasen een officieel erkend feest, met 2 officieel erkende feestdagen. Dit betekent dat veel mensen deze dagen vrij zijn, of je nu Pasen viert vanuit een Christelijke achtergrond of niet. Pasen valt ook in de lente en het verhaal van nieuw leven past hier goed bij. Vaak is Pasen een moment om met het gezin en/of familie bij elkaar te komen. Dit jaar valt Pasen op zondag 17 april, dit is 1e Paasdag, en maandag 18 april, is 2de Paasdag.

Kies je voor een paasontbijt, paasbrunch of paasdiner?

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt! Bij elk eetmoment van de dag kun je ‘een scheutje Pasen’ toevoegen qua aankleding van de tafel en het soort eten dat je serveert, waardoor een ontbijt ineens een paasontbijt wordt, een lunch een uitgebreide paasbrunch wordt en een diner tover je om tot paasdiner! Voor welke variant kies jij? Of kies je misschien voor meerdere opties, waardoor al je eetmomenten in het teken staan van Pasen? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij 1 menugang flink uit te pakken, en bij andere eetmomenten een klein accent van Pasen toe te voegen. Dit scheelt je tijd in de voorbereiding maar maakt de dag misschien wel juist wat feestelijker! En nuttig je het paasdiner of de paasbrunch met je partner, gezin of familie? Nodig jij mensen uit om te eten, of wordt je uitgenodigd? Of ga je liever tussen het paasontbijt, de paasbrunch of het paasdiner door op bezoek bij familie? Allemaal keuzes die je het beste voor Pasen begint, kunt maken. Zo kun je je er met de inkoop goed op voorbereiden.

Paaschocolade

Wat ga je eten met Pasen?

Dat is misschien een lastige vraag.. er zijn zoveel mogelijkheden! Eerst maak je een keuze uit de menugang die je in het teken van Pasen wilt zetten. We bespreken eerst het Paasontbijt dat in de ochtend plaatsvindt. Je wordt wakker, blijft misschien nog even in bed liggen in je pyjama, en staat dan rustig op. Het is lekker huiselijk en knus om in je pyjama aan te schuiven bij het paasontbijt! Wij hebben een leuke lente pyjama, die goed past binnen het thema Pasen! Dat is namelijk onze Happy Pyjama Dutch edition voor mannen, vrouwen en kinderen! Een leuke katoenen pyjama met molens, koeien en oranje tulpen. Een leuke pyjama voor in de lente! Je kunt ook met z’n allen dezelfde pyjama dragen bij het paasontbijt, want hij is er voor kids, dames en heren! Ook in een nachthemd variant voor dames, of in een shirt en boxershort voor mannen. De Dutch edition is één van onze populairste pyjama’s voor de lente en de periode rondom Pasen! Super vrolijk en lekker comfortabel.

Leuke damespyjama voor Pasen

Een lekker paasontbijt

Lekker om ’s ochtends te eten, is een gekookt of een gebakken eitje! De gekookte eieren kun je serveren in een leuk eierdopje. Heb je kinderen? Dan moet je deze gekleurde eieren eens bekijken! Eierdopjes zijn vaak niet zo duur en je kunt ze ook kopen in leuke Paassferen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eierdop voor Pasen van Blond Amsterdam, zij hebben verschillende varianten.

Ook kun je leuke bordjes en kommen kopen van Blond Amsterdam in het thema Pasen. Hier vind je een leuk bord voor Pasen. En een leuke mok om te gebruiken bij je paasontbijt! Verder mogen afbakbroodjes bij je paasontbijt uiteraard niet ontbreken! Denk aan partybroodjes die vaak meerdere soorten broodjes bevatten, maar ook is het lekker om dit aan te vullen met kaneelbroodjes of scones. En weet je wat typisch een Paasproduct is? Matzes! Deze zijn lekker met bijvoorbeeld sterrekers / tuinkers, of suiker (of beide). Dat zijn van die ronde, grote en dunne crackers. Zo zet je al een gevarieerd en lekker paasontbijt op tafel! Bij drinken zou je kunnen denken aan (verse) sinaasappelsap, of koffie of thee. Als je vandaag nog weg gaat weg gaat, dan is nu het moment om je pyjama uit te doen en je aan te kleden!

 

Een heerlijke paasbrunch samen, met je gezin of familie

Een brunch is qua woord eigenlijk een samenvoeging tussen het Engelse breakfast en lunch. Het is een combinatie van een later ontbijt en een vroege lunch, dus een beetje tussenin qua tijd. Een leuke paasbrunch kan dan ook een prima optie zijn als je niet te vroeg uit bed gaat op 1e of 2de Paasdag. Je hebt dan ook wat meer tijd om het voor te bereiden. Mocht je wel gesteld zijn op je ontbijt en het tijdstip ervan, dan zou ik een Paasontbijt adviseren!

De tafel kun je met een paasbrunch mooi aankleden met een tafelkleed in het thema van Pasen en met leuke servetten. Ook is het extra leuk om te kiezen voor kleine chenille kuikens en die verspreid in huis en op de tafel te zetten!
Qua eten met een paasbrunch kun je alle kanten op. Je kunt de producten die hiervoor staan beschreven bij het Paasontbijt, uiteraard ook gebruiken bij de Paasbrunch. Maar daarnaast heb je op later tijdstip meestal ook wel trek in andere dingen! Denk aan wat warmere gerechten zoals een hartige taart / quiche, pastasalade of soep. Het hangt misschien ook van het weer af waar je trek in hebt. Dit kun je eventueel nog aanvullen met bladerdeeg hapjes en broodjes, en kleine pizza’s zoals piccolini’s. Denk voor het beleg van de broodjes aan filet américain, zalmhaas carpaccio of de leuke paashaas kaas plakken. Ook heb je een vegan variant van de filet américain, namelijk de Smaeck creme americain. Ook is roomkaas heerlijk bij een paasbrunch, bv. van Boursin en qua drinken is een smoothie een leuke variant om te drinken bij de brunch.

Het kan ook een idee zijn om te kiezen voor een feeststol, hier zitten vaak rozijnen of krenten in en deze zijn bestrooid met poedersuiker. Deze kun je in veel supermarkten en bijvoorbeeld ook bij de Hema, kopen. Vaak zijn ze gevuld met spijs. Genoeg te kiezen dus voor je je Paasbrunch! Als je lekker thuis bent met de brunch en geen visite ontvangt, dan kun je deze Paasdag heerlijk lang je pyjama aanhouden.. omkleden kan later wel! En dan is het tijd voor.. eieren verstoppen!

Samen eieren verstoppen met Pasen

Een smaakvol en gezellig paasdiner

Als je nog niet vol genoeg zit, of houdt van koken of ’s avonds bij elkaar komen met de familie, dan is een Paasdiner een leuke optie. Geschikte groenten hiervoor zijn bv. asperges, ook weer een quiche of saladebowl, aangevuld met aardappeltjes bijvoorbeeld uit de oven. Er zijn vegetarische opties, ook kun je kiezen voor een filetrollade, gehaktbrood of kalkoen. Het is maar net waar je van houdt! En voor de kids is het super leuk om eens te kijken naar bijvoorbeeld kaas of pannenkoeken in een paashaasvorm

En dan het nagerecht.. er is veel keuze! Een veel gemaakte keuze is iets met ijs. Bijvoorbeeld deze leuke paashaas ijstaartjes. Of denk aan het bekende Viennetta ijs! Of je haalt een lekker ijsje op bij de plaatselijke ijssalon. Allemaal lekkere toetjes voor bij je Paasdiner!

Paastakken leuk versieren met Pasen

Paastakken is éen van de populairste decoratie in je huis met Pasen. Maar wat zijn paastakken eigenlijk? Paastakken komen van de wilgenboom of de krulhazelaar. Die van de wilgenboom is een kronkelige tak, met zijtakken, waar je makkelijk leuke paashangers aan kunt hangen. Het geheel geeft een grillig en speels effect! Ze blijven lang goed, zijn stevig en hebben niet veel water nodig. Je kunt je Paastak versieren met kant en klare Paashangers, maar ook met bloemen uit je tuin of ergens anders vandaan. Ook kun je zelf bloemetjes maken van bijvoorbeeld crêpepapier, of Paashangers van karton en lint/touw. Ook kun je zelf koekjes bakken en deze met een lintje in de paastakken hangen. Er is van alles te bedenken om je Paastakken leuk te versieren!

Heb jij al zin in Pasen?

We hopen je zo op weg te hebben geholpen met de voorbereidingen van 1e en 2de Paasdag! En vergeet niet 1 van onze leuke pyjama’s uit te kiezen, Pasen is een feest van vrolijkheid dus daar passen onze leuke pyjama’s heel goed bij!

Pyjama voor de lente voor dames, heren en kinderen

Joggingspak voor dames

En wil je ‘s avonds nog lekker buiten zitten met Pasen, of een rondje wandelen? Kies dan voor onze leuke en warme dames joggingspakken! Speciaal ontworpen voor dames, met een goede maar comfortabele pasvorm en in een leuke roze kleur met mooie accenten. Onze dames joggingspakken vind je hier!