Wat geef je cadeau met Moederdag?

De leukste cadeaus voor Moederdag

Vind jij het ook zo lastig? Een leuk cadeau bedenken voor Moederdag? Elk jaar kan het weer lastig zijn om iets leuks en origineels te bedenken. Wij hebben hier vast over nagedacht, en zetten de leukste cadeaus voor Moederdag hier voor je op een rij! Moederdag valt altijd op de 2de zondag van Mei. Dat is dit jaar dus op zondag 8 mei 2022.

Wat is de oorsprong van Moederdag?

Moederdag komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar werd Moederdag geïntroduceerd, ter ere van de moeders. Deze zorgen altijd voor de kinderen, dag in dag uit, en op Moederdag worden de rollen omgedraaid. Denk bijvoorbeeld aan het welbekende ontbijt op bed, dat de kinderen dan voor moeder maken i.p.v. dat moeder het ontbijt voor de kinderen regelt. Op Moederdag neemt vader of de kinderen een aantal taken in huis over, waardoor de moeders een dagje vrij kunnen hebben! In Nederland wordt er door winkels en webwinkels uiteraard gretig gebruik gemaakt van deze dag, om er commercieel zoveel mogelijk uit te halen. Natuurlijk kun je het zelf zo gek (of niet) maken als je zelf wil!

Bloemen cadeau met Moederdag

Het klinkt voor de hand liggend, maar veel vrouwen worden nog steeds erg blij van bloemen.. Ze zijn mooi, kleurrijk, vrolijk en ruiken vaak lekker. En ze staan vaak leuk in het interieur. Daarom worden veel vrouwen (nog steeds) blij van bloemen als cadeau! Denk aan een mooi bosje tulpen, eventueel als aanvulling bij een ander cadeau. Of wat dacht je van rozen? Of een gemengde bos bloemen zal moeder ook zeker blij maken! Je kunt bloemen kopen bij de supermarkt, een bloemenwinkel maar ook steeds vaker bij de kweker zelf.

Bloemen cadeau met Moederdag, leuk om te geven samen met een dames pyjama

Chocolade cadeau met Moederdag

Chocolade, wie houdt er niet van.. een ideaal cadeau om moeder blij mee te maken. Je hebt leuke repen of bonbondoosjes, ook kun je denken aan een gemengd cadeaupakket met chocolade en bijvoorbeeld een kaars of andere woondecoratie. Deze kun je misschien kant en klaar kopen in je buurt, of anders zelf samenstellen. Koop een rol met transparante folie, een leuke rol met lint, en je kunt hem helemaal zelf gaan samenstellen! Het voordeel van een cadeau pakket voor Moederdag, is dat het er vaak leuk en feestelijk uitziet, en je kunt hem persoonlijk maken. Voor kinderen bijvoorbeeld met een knutselwerkje of tekening erin, of als volwassene met een kaartje of boodschap. Maar chocolade met Moederdag is erg populair!

Chocolade voor Moederdag, de leukste Moederdag cadeaus

Een gepersonaliseerd cadeau voor je moeder

Ook is het leuk om bijvoorbeeld een gebruiksvoorwerp, te personaliseren. Je kunt er een boodschap op laten bedrukken, of een foto. Dit maakt een gebruiksvoorwerp ineens iets persoonlijks! Hier kan je moeder dan vaak gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok, kussen, schort, serveerplank, strandlaken, theedoos of een theepakket met naam. Super leuke producten voor Moederdag! Je kunt ze vaak gebruiken, dus het zal niet zo snel weggegooid worden, en is een leuk aandenken met soms een persoonlijke boodschap.

Douchegel of parfum geven met Moederdag

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar er zijn hele leuke cadeau pakketten met douchegel of parfum te verkrijgen. Geen standaard flesje dat je haalt bij de plaatselijke drogist, maar mooi verpakte geschenken met een luxe uitstraling. Echt wel een tip voor Moederdag! Denk bijvoorbeeld aan een geschenk van Rituals. Wel moet je hierbij uitgaan van een prijs van minimaal € 20,- als je een beetje een leuk pakket wilt geven. Wil je wat groters, dan is dit een goede tip van een leuk geschenk van Rituals.

Rituals giftset voor Moederdag, populair moederdag cadeau

Tip: een leuke pyjama als cadeau voor Moederdag

Wil je je moeder iets duurzaams cadeau doen met Moederdag, iets waar ze lang gebruik van kan maken en waar ze blij van wordt? Geef dan een leuke dames pyjama van Happy Pyjama’s cadeau! Wij dragen graag bij aan het (ochtend)humeur van je moeder en doen dit met vrolijke en leuke prints. Unieke pyjama’s die door ons zelf worden ontworpen, gemaakt van comfortabel katoen. Kent jouw moeder onze pyjama’s al? Je zult vast weten, of er achter kunnen komen, welke maat dames pyjama ze heeft. En kijk even of je denkt dat ze een lange pyjama nodig heeft, of juist een dames pyjama voor de zomer, zoals een shortama of dames nachthemd. En welke print zal ze het leukst vinden denk jij? Er is genoeg keuze op onze webshop in pyjama’s voor moederdag. Misschien is het wel leuk om deze te combineren met een leuke twinning pyjama voor zoon of dochter!

Twinning pyjama voor Moederdag, leuke pyjama dames cadeau geven