Een dames pyjama voor de zomer

De populairste dames pyjama voor de zomer

‘S nachts wakker worden in een te warme pyjama

Ken je dat? De temperatuur buiten loopt op naar 15 graden celsius of hoger, en de nachten worden ook warmer. Je wordt ‘s nachts wakker omdat je het warm hebt. Dit is het moment waarop je beseft dat je andere pyjama’s moet gaan dragen. Een dames pyjama voor de zomer wel te verstaan! We vertellen je hier van alles over populaire dames pyjama’s voor de zomer, de verschillende soorten dames pyjama’s, de pasvorm en het materiaal van de pyjama. 

Wakker worden omdat je in de zomer een te warme dames pyjama draagt

Een leuke dames pyjama voor de zomer: welke opties zijn er?

Ik hoor je denken; een dames pyjama voor de zomer, wat moet ik me hier bij voorstellen? Dat zullen we je vertellen. Een zomerpyjama moet voldoen aan een aantal kenmerken. Ten eerste moet hij luchtig zijn, en niet te warm. Dus het liefst korte mouwen en geen lange pyjama broek. Ten tweede is het verstandig om te kiezen voor een zomer dames pyjama van katoen. Waarom? Omdat katoen een natuurlijk materiaal is, met ademende eigenschappen. Anders dan synthetische pyjama’s. Dat materiaal voelt anders aan, draagt vaak minder comfortabel en is sneller warm en zweterig. Dit zijn 2 belangrijke kenmerken van een zomer dames pyjama. Nu je de kenmerken kent, gaan we bekijken welke soorten dames pyjama’s voor de zomer er dan zijn.

Een dames nachthemd

Een dames nachthemd, is eigenlijk een lang hemd. Heel algemeen omschreven, maar de naam zegt het al. Een nachthemd kan lange of korte mouwen hebben. Een dames nachthemd met lange mouwen, zoals deze met pinguïns, is minder geschikt voor de zomer, een dames nachthemd met korte mouwen is juist uitermate geschikt voor de zomer. Je hebt dan blote armen en blote benen, een nachthemd draagt veel luchtiger dan een lange dames pyjama. Een dames nachthemd met korte mouwen hebben wij in 3 vrolijke prints; een paarse, roze en blauw nachthemd.

Dames nachthemd van katoen, zomer pyjama voor dames

Een dames shortama met shirt

Een dames shortama met shirt is ook een goed voorbeeld van een zomerse dames pyjama. Een shortama is eigenlijk een pyjama met in dit geval een t-shirt en een korte broek. Lekker luchtig bij je armen en benen. Onze dames shortama’s zijn gemaakt van katoen, zoals je al eerder las is een katoenen dames pyjama een belangrijk criteria voor een zomer pyjama, omdat dit luchtiger is als een synthetische pyjama. De dames shortama’s van Happy Pyjama’s hebben een elastische band om de middel, zodat deze zich nog beter aan je lichaam aanpast. Dat is wel zo comfortabel! 

Een dames shortama met hemd

Een dames shortama met hemd is net wat luchtiger als een dames shortama met een t-shirt. Deze heeft namelijk geen mouwen, en ventileert daarom beter bij de oksels. De dames shortama’s met hemdje die wij hebben ontworpen, hebben dezelfde designs als de shortama’s met shirt. En net als de nachthemden met korte mouwen. Dus je kunt kiezen uit een roze, blauwe en paarse shortama met hemd. Je wilt tijdens een warme nacht lekker kunnen slapen, dus een zomerpyjama is dan wel handig om te dragen! Ook zijn de broekzakken in het broekje van de shortama handig om bv. je telefoon in te kunnen doen. 

Dames shortama set voor de zomer, leuke dames pyjama van katoen

Lekker buiten zitten in je zomer dames pyjama

En weet je wat zo leuk is? Onze pyjama’s zien er zo leuk uit, dat je er prima mee buiten kunt zitten. Het is dan niet zo erg als de buurman je ziet ;). De pasvorm is comfortabel maar modern, dus dit zorgt er voor dat je er goed uit ziet, ook in je pyjama. Hij draagt niet als een vormloze zak, maar doet recht een je figuur. En ze zien er super leuk uit. Dus je kunt er prima mee buiten zitten op een warme zomeravond!

In een warme nacht lekker doorslapen!

Zoals we aan het begin van dit artikel schreven, kan de situatie ook heel anders zijn! We hadden het over ‘s nachts wakker worden om je het te warm hebt, en dat je je beseft dat het weer tijd wordt voor een zomer pyjama. En misschien ook wel tijd voor het wisselen van je winterdekbed met je zomerdekbed. Als je een leuke dames shortama of dames nachthemd hebt uitgekozen, dan zal de situatie anders zijn. Niet meer in de nacht wakker worden omdat je het te warm hebt. Maar lekker doorslapen in je dames pyjama! Omdat wij waarde hechten aan jouw nachtrust. Want goed slapen draagt bij aan je humeur en energie overdag. Kies nu jouw favoriete zomerpyjama en laat je humeur positief beïnvloeden door onze vrolijke dames pyjama’s!

Een dames pyjama draagt bij aan lekker slapen

Ben je op zoek naar een dames pyjama voor een ander seizoen of moment? Lees dan hier onze blog over een dames pyjama voor elke gelegenheid!