De 6 vakantie trends van 2022

Lees hier de 6 vakantie trends van 2022

Op vakantie gaan, wie wil dat nou niet?! De kans is groot dat jij je vakantie voor 2002 al hebt geboekt. Want je wil er niet naast grijpen! En vakantie staat voor ons vaak synoniem aan ontspanning. We bespreken hier 6 vakantie trends van 2022, ontwikkelingen die zich afspelen rondom het thema vakantie en de keuzes die mensen maken als ze op vakantie gaan.

Samen op vakantie in de zomervakantie

Door Corona zijn veel vakanties in 2020 en 2021 niet door gegaan. Vakantiegeld is op gespaard, en we hebben allemaal extra veel zin en behoefte om er even tussenuit te gaan. Even weg uit je eigen huis, want hier hebben we door alle lockdown’s en maatregelen veel tijd doorgebracht. We willen lekker weg, in een andere omgeving zijn en even niet werken. We zien daarom dat Corona een grote stempel heeft gedrukt op de vakantie trends van 2022.

Trend 1: Op vakantie in Nederland

Vanwege alle restricties die we de afgelopen jaren kenden in Nederland, maar ook ver daarbuiten, was het soms praktischer om binnen Nederland op vakantie te gaan. Je wist niet of de maatregelen in je land van vakantie, ineens zouden veranderen. Zo kon je bv. op je vakantiebestemming ineens in een lockdown terecht komen. Daarom kozen veel mensen voor een vakantie in Nederland, en hebben ze Nederland herontdekt als vakantie bestemming! Een vakantie in Nederland is vaak goedkoper, duurzamer en makkelijker te plannen. Je kunt ‘even snel’ op vakantie zonder lange reistijd of afhankelijk te zijn van een vliegtuig.  Zo komen we ook bij de volgende trend!

Op vakantie in Nederland met het gezin

Trend 2: Op vakantie met oog voor duurzaamheid

Reizen rekening houdend met duurzaamheid, wordt steeds populairder. We denken meer na over de impact van ons vervoermiddel op het milieu en de aarde, en daarom worden er ook andere keuzes gemaakt. Het is nu eenmaal een stuk duurzamer om de auto in Nederland op vakantie te gaan, dan met het vliegtuig een reis te maken. Ook pakken we vaker de auto voor vakanties in Europa, i.p.v. er naartoe te vliegen. Allemaal duurzamere keuzes. 

Trend 3: Duurzame koffers

Naast dat de reis duurzamer ‘moet’, willen we ook graag kiezen voor duurzame materialen. Denk aan tassen en koffers. Samsonite heeft duurzame koffers en tassen, deze zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals potjes en flesjes. Ook gebruiken ze afvalmateriaal uit hun eigen productieproces. Het zijn helemaal geen oudbollige koffers, maar zien er goed uit! Kijk bijvoorbeeld eens naar de Samsonite Magnum serie, erg leuke koffers in verschillende kleuren, met oog voor duurzaamheid en materiaalgebruik.

Trend 4: Het personaliseren van je koffer

Het personaliseren van spullen wordt steeds populairder, en je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kunt het wel personaliseren. Van gebruiksvoorwerpen in de keuken, tot schoenen en nu ook reiskoffers. Bij Samsonite kun je bv. je initialen laten aanbrengen op je koffer, in een klein label. Zelfs kun je op de achterkant van je koffer een gravering toevoegen van max. 25 karakters. 

Trend 5: Weg van het massatoerisme en de drukke vakantie bestemmingen

Mensen zoeken steeds meer de rust op als ze op vakantie gaan. Het leven is thuis al hectisch en druk genoeg, dus op vakantie willen we tot rust komen. We kiezen steeds vaker plekken die niet massaal toeristen aantrekken, en we willen juist bijzondere plekken ontdekken. Geen bekende plekken, maar onbekende plekjes ontdekken, vaak in de natuur. Er komt ook steeds meer aandacht voor het vakantie vieren midden in de natuur, bv. in een al ingerichte tent of juist andere manieren van wonen.

Trend 6: je zomerpyjama mee op vakantie

Shortama voor dames met hemdje, nachtkleding voor dames

We slapen steeds meer in een pyjama. Sinds de Corona pandemie brengen we meer tijd thuis door, en hebben we behoefte aan comfortabele kleding zoals joggingspakken en pyjama’s. Als we op vakantie gaan, willen we ons niet hoeven te schamen als iemand ons in onze pyjama ziet. Daarom kiezen we steeds meer voor een pyjama voor dames of heren die ons goed staat. Geen wijde tent die je draagt als pyjama, maar een pyjama voor dames met een leuke pasvorm. De populaire zomerpyjama’s zijn dan ook de nachthemden en shortama’s. Luchtige pyjama’s met blote armen en benen, die goed passen bij de zomer. 

We hebben een aantal trends voor je rondom het thema vakantie op een rij gezet! We wensen je alvast een hele fijne zomervakantie. Vergeet niet 1 van onze vrolijke pyjama’s mee te nemen op vakantie!

Dames nachthemd van katoen, nachtkleding voor dames