De 5 populairste ideeën voor een leuk tuinfeest

5 Tips voor een leuk tuinfeest in jouw tuin

Het is nog lente, maar we hebben al een aantal mooie dagen gehad in Nederland met hogere temperaturen! De zomer begint dit jaar officieel op dinsdag 21 juni 2022, en eindigt op 23 september 2022. Maar ook in de lente hebben we tegenwoordig dus al mooi weer. Vaak zijn de maanden april en mei erg zonnig en hebben we aardig wat warmere dagen er tussen zitten. Dit is het uitgelezen seizoen voor een leuk tuinfeest voor een verjaardag of bijvoorbeeld het behalen van een diploma! Een tuinfeest kun je overdag vieren, bijvoorbeeld voor de verjaardag van een kind, maar ook is het leuk om ‘s avonds je verjaardag te vieren in de vorm van een tuinfeest. Het hangt alleen af van de temperatuur, het moet niet te koud zijn, of je moet gebruik maken van een houtvuur of elektrische warmtebronnen. Houd het weerbericht dus goed in de gaten als je een tuinfeest organiseert! Want het moet wel comfortabel en ontspannen zijn.

We geven je hier 5 populaire ideeën voor de manier waarop je een tuinfeest kunt vormgeven!

Lekker eten tijdens een tuinfeest voor een verjaardag of diplomafeestje

Tip 1: Een tuinfeest met een thema

Een tuinfeest met een thema hoeft helemaal niet alleen maar voor kinderen geschikt te zijn. Voor volwassenen kun je het ook zo bont maken als je zelf wilt! Denk bijvoorbeeld aan een tropisch thema, waarbij je kunt kiezen voor de aankleding van je tuin met artikelen die zomers aan doen. Zoals Hawaï kransen, een lichtslinger, leuke zomerse accessoires. Hier kun je zelf vast ook van alles bij bedenken! Of je kiest voor een wat minder voor de hand liggen thema voor je tuinfeest, zoals een boerderij thema. Voor kinderen kun je een thema kiezen dat past bij jouw zoon of dochter, denk aan dieren of in de stijl van hun tv-held. Je kunt je tuin leuk versieren en je gasten verrassen!

Tip 2: Een tuinfeest in je pyjama!

Als je je tuinfeest in de avond houdt, en de temperatuur is nog goed, dan kan het leuk zijn om er een pyjama party van te maken! Je nodigt iedereen uit in nachtkleding, en draagt zelf uiteraard ook een pyjama. Zeker op een warme lente- of zomeravond kan dit een knusse sfeer geven. Denk dan wel even na over de pyjama die je gaat dragen, want je wilt natuurlijk wel goed voor dag komen.. Kijk eens bij onze leuke dames pyjama’s, kinder pyjama’s of heren pyjama’s! Wij besteden namelijk extra aandacht aan de pasvorm, omdat we vinden dat je je ook in je pyjama gewoon moet kunnen laten zien. Dus comfortabel, maar ook modern zijn onze pyjama’s. Voor kinderen of tieners kan het leuk zijn om na het tuinfeest ook een slaapfeest te houden. Eventueel binnen, maar dit slaapfeestje kan natuurlijk ook buiten in tentjes, lekker spannend.. kamperen in je tuin! Lees hier ook onze blog over zomer pyjama’s voor dames. Daar lees je meer over de verschillende soorten zomerpyjama’s voor vrouwen. Ben je niet specifiek op zoek naar een pyjama voor de zomer, maar mag het ook een lange pyjama zijn? Bekijk dan hier de pyjama sets voor dames, of de dames nachthemden met lange mouw.

Paars dames nachthemd korte mouw die een vrouw buiten draagt, zittend op een trappetje

Tip 3: Barbecueën tijdens jouw tuinfeest

Lekker eten en samen zijn, de ideale ingrediënten voor een tuinfeest. De meeste mensen vinden barbecueën lekker (zeker als ze het niet zelf klaar hoeven te maken). Het past ook heel goed bij een warme middag of avond. Als je het niet fijn vindt om zelf het eten te verzorgen, dan kun je ook kiezen om een partij in te huren die de bbq geheel voor jou verzorgd. Een voorbeeld is de BBQ kampioen, maar er zijn ook genoeg lokale initiatieven. Het is dan wel handig om bij je gasten aan te geven dat je graag weet of ze komen, gezien de inkoop van het eten of het reserveren van iemand die je bbq voor je komt verzorgen.

Tip 4: Geniet van tapas gerechten tijdens jouw tuinfeest

Tapas gerechten zijn kleine hapjes, ideaal voor een feestje. Er zit vaak voor ieder wat wils bij. Van origine zijn Tapas spaanse hapjes met o.a. worst, olijven en kaas. Maar je kent inmiddels de Tapas restaurants in Nederland, waar je eigenlijk allerlei eten in kleine porties en uitvoeringen kunt krijgen. Je kunt met een tapas tuinfeest dus ook zelf invullen welke hapjes je je gasten voorschotelt. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij AH naar tapas recepten

Tapas gerechten op een tafel voor je gasten

Tip 5: Een high-tea als tuinfeest, lekker en gezellig!

Een high-tea: verschillende soorten thee, en veel lekkere hapjes! Sowieso geslaagd voor je gasten. Deze high tea hapjes kunnen zowel zoet als hartig zijn. Denk bij hartig aan een sandwich, wraprolletjes of een quiche. En bij zoete hapjes voor een high tea kun je denken aan scones, cupcakes, muffins, bonbons, mini bladerdeeg hapjes, enz. Kijk eens op deze site voor heel veel leuke recepten voor een high tea!

Ideeën high tea met zoete en hartige hapjes

Wil je ‘s avonds wat warms aantrekken als je nog buiten bent?

Mocht het in de avond nou niet zo warm zijn, en je wilt lekker in de tuin zitten of nog een rondje wandelen, dan kan ons dames joggingspak goed van pas komen. Gemaakt van dikker en zacht katoen, en met handige zakken in de dames hoodie en dames joggingbroek.

Moe maar voldaan naar bed toe

En als je ‘s avonds moe maar voldaan naar bed gaat nadat de laatste gasten van je tuinfeest zijn vertrokken, dan trek je je comfortabele pyjama aan, en ga je lekker slapen.. Welterusten!

Dame lacht en kijkt over haar schouder in haar dames pyjama met shirt en pyjamabroek